Конен туризъм

Конният туризъм в Априлци предоставя на посетителите нови и силни усещания. Ездата сред природата е страст, която носи несравнима положителна емоция, мирис на свобода, щастие и сбъднати детски мечти. Това е начинът, по който можеш напълни да се слееш с природата и да се отдадеш на неизпитвани до този момент преживявания.

Ездата осигурява чудесната възможност да се съчетае фозическото натоварване с приятния досет с природата и с неповторимия контакт с коня. Конете, освен като част от живите български традиции, са чудесна алтернатива за туристически атракции. Конните преходи до живописни кътчета, съхранили дивата си красота, са един от начините човек да се откъсне, макар и за малко, от съвременната цивилизация. Те набират все повече привърженици.

Работещата конна база "Балкан" в кв. Острец развива този вид туризъм и предлага както уикенд пакети, така и почасова езда. От базата могат да се наемат обучени ездитни коне, с които да се предприеме неколкодневен маршрут с професионални инструктори.

Велотуризъм

Карането на велосипед сред забележителната природа на гр. Априлци доставя не по-малко удоволствие на туристите от разходката.